“Sokan kedvelik az oldalamat, mégis kevesen lájkolják a bejegyzéseimet.”

A Facebook népszerű közösségi oldal. A legtöbb ember itt kezdi a napját és itt is fejezi be. Rutinszerűen görgetünk, lájkolunk. Mi marad meg mindebből, mire emlékszünk egy egész napos kitartó görgetés- és lájközön után?

facebook like

Talán egy napig még emlékezni fogsz arra a bejegyzésre, ami nagyon kiakasztott, meghökkentett, vagy nagyon cuki volt, vagy nagyon megérintette a szívedet. Azt mondod ez nem igaz? Mit lájkoltál tegnap?

Ha te sem tudod erre a választ, akkor ugyanígy az oldalad kedvelői sem emlékeznek arra, hogy mit posztoltál pár órával ezelőtt, nem hogy egy egész nappal ezelőtt…

Természetes, ha csalódott vagy. A Facebookon sem kolbászból van a kerítés sajnos.

“Legyél érdekes, izgalmas, közölj színes-szagos fotókat, jelentkezz be non-stop” – mondják a szakértők. Persze mindez igaz, de én azt mondom, hogy engedd el a Facebook-lájk függőséget és álljon több lábon a kommunikációd.

Mert ott van még:

– a blogolás
– a hírlevél
– az instagram
– a youtube.

És most nagyon meredeket mondok neked…

Ott vannak még:

– a szóróanyagok,
– a meglévő ügyfeleid,
– az ismerőseid, barátaid, akiknek üzletük van,
– a családtagjaid, a közeli barátaid, akik szívesen ajánlanak.

“Színes vagyok, izgalmas vagyok, bejelentkezem, mégis kevesen lájkolnak.”

A bejegyzéseidet az oldalad kedvelőinek a töredéke látja.

Miért van ez? Talán már te is kaptál értesítéseket a facebooktól, hogy bizonyos bejegyzéseid sikeresebbek, érdemes kiemelni, hirdetni őket. Hát ezért.

Nézzünk egy nagyon népszerű oldalt az online világból: Rubint Rékáét választottam. Réka egy a márkájával, ehhez nem fér kétség. Nagyon profi a szakmájában és nagyon profi a közösségi oldalainak a menedzselésében is. Hatalmas tábort gyűjtött össze maga köré!

(Direkt nem szeretném a nevével népszerűsíteni ezt a posztot, ezért sajnos idáig el kellett olvasnod ezt a bejegyzést, hogy Rubint Rékáról olvashass. 😀 )

  • Jelen pillanatban 955 717 kedvelője van az oldalának.
  • Átlagos, a szolgáltatásokat hirdető posztjai körülbelül pár száz, esetleg ezer lájkot kapnak.
  • Az élő bejelentekzései, illetve azok a posztok amelyekben úgy érezzük, hogy a magánéletébe kapunk beketintést ezren felül lájkolják, láttam több ezer lájkot kapott posztot is az oldalán.

Az egyik posztját például 4,5 ezren lájkolták. Ez hatalmas szám. Egy kis számolás és rögtön kiderül, hogy kerekítéssel az oldal kedvelőinek 0,5 %-a lájkolta a népszerű bejegyzését.

Biztos vagyok benne, hogy ez az arány a te oldaladon is meg van, pedig esetleg nincs TV-s és egyéb média támogatottságod.

Tehát elkeseredésre semmi okod! Csak egy kicsit gondolj bele abba, hogy a Facebookon kívül is van élet. 🙂

Persze könnyű valamit kiírni, kitenni a fotót és várni arra, hogy az a bizonyos sült galamb a szánkba repül, dehát nem repül. De repülni fog! Csak tegyél érte.

Szép hétvégét kívánok nektek!

Ui.: Nagyon régen posztoltunk utoljára, de annyi munka jött össze, hogy a saját kommunikációnkra nincs időnk. 🙂 Pedig nem jó hanyagolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!